dimecres, 27 d’abril del 2011

25 - TRANSMONTNEGRE... IMPRESSIONANT !!!


Escalada a l' Erola... prova superada !!!
Si hem de buscar un adjectiu per definir la sortida d’ aquest diumenge, se m’ acudeixen un bon grapat : impressionant, fantàstica, espectacular, brutal, trencacames, duríssima... UNA AUTÈNTICA ETAPA REGNA !!!

El Montnegre, tapat pels núvols... IMPRESSIONANT !!!
Hem anat un munt de cops al Montnegre però sortint sempre d’ Arenys de Munt i a llocs concrets, com el Turó Gros, Sant Martí, Pantà de la Brinxa, Santa María..., fins i tot a l’ estiu vam anar fins l’ Erola i baixat a Pineda per Can Pallofa ( ruta 18 – Titan Montnegre ), però aquest cop hem volgut fer alguna cosa especial, primer sortint des de Tordera, i després desviant-nos del GR-92 ( una mica monòton si es fa tot el recorregut per aquí ) per anar a dos dels llocs mes representatius de la serra : Santa María i el Turó Gros, el punt més alt, no sols del Montnegre, si no de tota la Serralada Litoral.

A més, hi ha hagut un factor que en principi ens preocupava, però que al final ha donat més espectacularitat a la sortida : els núvols i la boira. A la que hem estat per sobre dels 400-450 metres ens hi hem endinsat i semblava ben bé... UNA PEL.LÍCULA DE TERROR DEL STEPHEN KING !!!

En Jaume, de pega
Avui érem en David, Juan Carlos, Jaume, Quique i jo, en Xavi. Hem anat en tren fins Tordera on hem començat el recorregut anant a buscar la carretera d’ Horsavinya ( km 1,5 ) per desviar-nos a uns 600 metres a l' esquerra pel camí de l’ Estany, per evitar anar per l’ asfalt.
A l' alçada de Can Sebastià del Turò ( km 3,8 ) hem tombat a l' esquerra i pocs metres endavant a la dreta per enllaçar amb el GR-92 a l’ alçada del Turó de Ca l’ Agustí ( km 4 ), passat per Sant Miquel de Vallmanya ( km 8,3 ) i uns metres més endavant hem deixat provisionalment de GR, seguint per la pista principal,  per anar fins els Quatre Camins ( km 10,7 ), on ha començat la primera escalada del dia : pujar a l’ Erola ( km 14,6 ) per uns 4 km de pendents fortíssimes... una autèntica prova de foc !!!

Horsavinyà
Menció especial al Jaume que, després d’ un primer contratemps només agafar el GR-92 amb la roda del darrera, n’ ha tingut un altre d’ important al doblegar el canvi i ha fet tota la sortida amb plat mitjà i sense gaires opcions amb els pinyons... QUIN “PODERIO”, ES UN CRACK !!!

Superat  el primer escull, hem seguit fins Horsavinyà, on hem fet una primera aturada per avituallar-nos ( km 15,1 ).

Hem seguit per GR-92 passant pel Coll de Can Benet ( km 17,2 ) fins la Serra del Gamarús ( km 21,2 ), on hem tombat a l’ esquerra per fer la segona escalada del dia per pujar a Santa María del Montnegre ( km 22,5 ) i al Coll d’ en Cona primer ( km 23,1 ) i tombat a la dreta al coll per fer el cim del Turó Gros... BONISSIM AQUEST TRAM... amb tanta vegetació i en mig dels núvols semblava que estiguéssim al ben mig de la jungla... ESPECTACULAR !!!

Santa Maria del Montnegre
Ja al Turó Gros ( km 25,3 ) fem un descans, però aquest cop no pugem a dalt de la torre de guaita. Està tant ennuvolat que no es veu res a més de 20 metres.

A partir d’ aquí canvi de decoració, no en el paisatge, que continua sent una meravella, si no que pràcticament s’ acabat el pujar, amb pistes i corriols força tècnics... xaragalls... pedres...arrels...
Santa Maria del Montnegre
Al Vaivé de la Casanova ( km 26,3 ) hem pres el  GR-5 un petit tram d' uns 400 metres per desviar-nos, a la dreta, per un corriol molt tècnic, on fins i tot hem fet un tram a peu per lo complicat que es,  que ens du a Can Camps, masia situada per sobre de Cal Paraire, al GR-83 on tombem a l' esquerra ( km 29,7 ). Ull, els dos únics encreuaments que hi ha en aquest tram els hem de prendre a l' esquerra, al Collet de Font de Llorà ( km 27,6 ) i els Replans ( km 28,8 )

Després de passar per Cal Paraire ( km 30,4 ) i el Pla de Carcassés, al Pla de les Bruixes ( km 32,7 ) ens hem desviat pel camí de la Font de l’ Aulet i Ca l’ Arquer, força distret i variat, per anar a parar a la carretera de Sant Iscle  just per sobre de l’ urbanització La Creueta ( km 36 )  i baixat a Arenys de Munt per la carretera C-61. Aquest tram té alguns encreuaments : quan agafem el camí a uns 200 metres anar a l' esquerra, passada la font de l' Aulet també a l' esquerra de pujada, deixant a la dreta el que semble la pista principal ( km 33,3 ), quan ens juntem amb la pista que vé de Collsacreu, amb indicador inclòs, seguir recte ( km 34,1 ) i a pocs metres, al Turó de l' Arquer, a la dreta de baixada ( 34,2 ). A partir d' aquí ja no deixem la pista fins la carretera de Sant Iscle.

Turó Gros
Jo m’ he quedat a Arenys de Munt i la resta han baixat per la mateixa C-61 a Arenys de Mar.

En total han estat uns 40 km fantàstics... IMPRESSIONANTS !!!

Un recorregut que ben segur que repetirem més d’un cop... d’ aquells que es recorden.

En Juan Carlos, àlies Mr. Garmin, com sempre aporta les dades de la ruta a l’ enllaç següent...SOBREN LES PARAULES !!!

http://connect.garmin.com/activity/81169115


Avituallament a Horsavinyà

Turó Gros
Ruta del 24 d’ Abril del 2.011
BTTAMUNT

IBP i altres dades

Mapa de la ruta
 

18 comentaris:

  1. Companys de fang !!!
    Boníssima la sortida... aquesta l' hem de repetir amb un dia clar !!!
    Si ja va ser espectacular amb núvols i boira immagineu el que serà poguent gaudir de les vistes.

    Ramón, a veure si et cures d' una vegada i tornes al teu espai natural, la jungla. Els animalons de la zona, i nosaltres, et trobem a faltar. Lo mateix va pel Xena... t' has perdut una de molt bona.

    ASSASSINS !!!

    ResponElimina
  2. Aquesta te pinta de ser la nº 25 no???????? com la anomenaras, super titan montnegre??, en tren cap al montnegre???????,

    ResponElimina
  3. Si, de fet val la pena detallar una mica mes el recorregut...no tots els dies es travessa el Montnegre de banda a banda com ho vam fer...

    SOM UNS P... CRACKS !!!!

    ResponElimina
  4. Boones companys!!!!!

    Molt bona crònica i gran sortida la d'aquest diumenge...amb el trio Quique, Jaume i Juan Carlos tirant, els veterans ( o sigui en Xavi i Jo) hem aguantat com uns herois el seu ritme...no ha estat fàcil, dilluns encara em fotien mal les cames....una becaina de 2 horetes ha ajudat a millorar-ho però no del tot...

    Xena i Ramon, com no espavileu us baixarem a l'equip B, només per anar a Santa Mònica , la Creu de Canet i el Corredor el dia de Nadal...ASSASSINS

    ResponElimina
  5. Ahhh, i aquesta sortida l'hem de possar en el nostre repertori de capçalera.....val la pena!!!

    ResponElimina
  6. Si, si... aquesta la posaré amb les nostres rutes preferides. Faré algún canvi a la crònica detallant els punts a tenir en compte i kilometratge parcial.
    Ha estat una autèntica etapa regna, de les que segur que repetirem més d' un cop... un gran encert sortir des de Tordera, amb un primer tram molt planer fantàstic per escalfar abans de fer les escalades als "ports" de categoria especial.

    IMPRESSIONANT !!!

    ResponElimina
  7. 16 dies i 8 hores, i segueixo contant, quan serà el moment de retornar. El meu vici per la bici ha quedat trastocat per les seqüeles d'un constipat no desitjat. El més difícil però és haver de seguir les rutes pel bloc. Potser torno el diumenge? em puc afegir al grup dels que tiren(no aquest no) al de veterans o millor encara m'apunto al subgrup dels arreplegats. Vindré prudent, resseguint el perfil marcat pel que va davant, i en un moment, potser, una ombra ens tocarà i serem conscients d'aquest moment, i un cop a casa li diré a la parenta, avui ha sigut un bon dia.

    ResponElimina
  8. Ramon......molts ànims company!!!

    Aquest diumenge pot ser el dia!!!

    Per cert, està caient un bon ruixat, potser aquest diumenge podriem tornar a la Jungla D'Olzinelles....ASSASSINS!!!!

    ResponElimina
  9. Els nocturns hem hagut de suspendre la sortida de la nit x culpa de la pluja ooooooooohhhhhhh

    ResponElimina
  10. Avui la pluja ens ha fet la punyeta a tots !!!
    Jo ja ho tenia tot preparat per fer la sortideta dels dijous.
    Bé, amb una mica de sort sortiré demà !!!

    De fet, una mica d' aigua deixarà els camins com ens agrada a tots, humits per que les rodes s' agafin be.

    JA QUEDA MENYS PER DIUMENGEEEEE !!!!!

    ResponElimina
  11. Ramón, ja t' enrecordaràs de com es va en bici ?
    T' haurèm de posar les rodetes ???
    Vindràs amb el taca-taca ???

    A veure si vens aquest diumenge, et trobem a faltar !!!

    Xenaaaaa, on eeetttssss !!!!
    T' esperem aquesta setmanaaaaa !!!!

    ASSASSINNNNSSSSSS !!!!!!!!!

    ResponElimina
  12. Companys de fang !!!!

    Aquest diumenge alguns membres del CC Arenys de Munt fan una "sortideta" de 70 km al Salt de l' Aigua del Montnegre, entre altres llocs.
    Es més que evident que son uns "màquines" que no els hi arribem a la sola de les sabates, o sigui, que ni plantejo la possibilitat d' anar amb ells ( jo no vull ser cap "lastre" ), però... recordeu quan vam anar l' últim cop al Pantà de la Brinxa vaig comentar que en algún lloc del Montnegre hi ha un salt d' aigua de P.M.???
    Donç ja se on es, en Tendo m' ho va aclarir ahir i... que penseu d' anar-hi demà, al nostre ritme i fent un recorregut amb el kilomentratge habitual que fem nosaltres ??? ( 30-40 km )

    Més o menys ting clar un recorregut d' anada ( em falta la tornada ).

    OPINIONS, OPINIONS !!!!

    ResponElimina
  13. També podem tornar al Pantà de la Brinxa passant pel Crous, que l' últim cop ens el vam saltar... o a Olzinelles, que te que estar espectacular, inclús al famós Coll Butí d' en Ramón.... llocs on hi hagi aigua.

    A ON SIGUI, PERÒ DESPRÉS DE LA DEL MONTNEGRE DE DIUMENGE PASSAT HEM PUJAT EL LLISTÓ I HEM DE FER-NE UN ALTRE DE BONA !!!!

    ResponElimina
  14. Quedem com sempre, a les 7:20h a la farmàcia de can xena (Arenys de Mar) o a 7:30h al punt de trobada a Arenys de Munt...

    Demà, com sempre, ha de tornar a ser una jornada especial...a descansar amics!!!

    ah....ASSASSSSSINSSS!!!!

    ResponElimina
  15. http://connect.garmin.com/activity/82836543

    Track de la sortida al dolmen i font de la Figuerasa

    ResponElimina
  16. Juan Carlos, com sempre... ESPECTACULARS LES DADES !!!

    ResponElimina
  17. Si espectaculars, però ja va sent hora que canviïs el que tens publicat a la pàgina principal de presentació. Com que no entenem de Tracks ni GPS ni mandangues...

    ResponElimina