dimarts, 15 de desembre del 2009

5 - Vallgorguina pel Coll de Can Poliva


El Montseny i el Montnegre des de Collsacreu

Avui anem a Vallgorguina pel Coll de Can Poliva on enllaçarem amb el GR-92 que ve del Montnegre.

Pugem per la Riera de Sobirans fins el santurari de la Mare de Deu de Lourdes. Just abans d’ arribar ens hem de desviar a la dreta, travessar la riera i pujar pel camí de Can Mora ( km 2,6 ). Ull, s’ ha d’ anar en compte ja que a aproximadament 50-80 metres d’ agafar aquest camí hem d’ empalmar amb el camí de pujada principal travessant un petit pas a la dreta obert expressament. Anem a l’ esquerra per pujar cap a Collsacreu. A partir d’ aquí hi ha uns 2 km de pujada que, sense ser d’ una gran duresa, es una mica trencacames ja que el camí es de pujada constant, sense llocs per reposar, i bastant pedregós.

Just abans d’ arribar a Collsacreu hi ha unes bones vistes d’ Arenys de Munt i els voltants.












Al final del camí trobem la carretera C-61 que travessem per entrar a l’ urbanització ( km 4,8 ). Tot just en aquest punt enllacem amb el GR-83 que va des de Mataró fins el Canigó, pugem per els carrers asfaltats fins dalt de Collsacreu travessant l’ urbanització fins que trobem la pista que ja no deixarem fins el Coll de Can Poliva ( sempre direcció Canigó ).

A partir d’ aquí ja comencem a gaudir d’ unes vistes fantàstiques d’ una bona part del Montnegre, el Montseny i el Corredor, i fins i tot hi ha algun tram que podrem veure Montserrat.












Trobem l’ encreuament del Coll Senís ( km 8 ) per on es pot anar, apart del Montnegre, a la dreta a Sant Iscle de Vallalta i a l’ esquerra a Vallgorguina. Nosaltres continuem recte, sense deixar el GR-83, per una pujada no gaire dura que ens porta fins el veïnat de Cal Paraire, on hi ha una pujada de 100-150 metres una mica forta. A partir d’ aquí el camí es bastant planer fins el Coll de Can Poliva ( km 10,4 ) on hi ha un encreuament que junta en un mateix recorregut el GR-83 i el GR-92.













Tombem a l’ esquerra pel GR-92 direcció Vallgorguina, camí que no deixem fins arribar al Collet del Xaragall ( km 12,4 ) . Anar en compte amb les senyals ja que es fàcil passar de llarg. Com orientació, el desviament està tot just al costat de l’ entrada de Can Mora. Si per equivocació ens el passem, es pot continuar per la mateixa pista fins que trobem un encreuament que agafarem a l’ esquerra i tot recte fins el final ( a la dreta porta fins Olzinelles ). Anirem a parar al centre de Vallgorguina.

Tornant a la ruta original, a partir del Collet del Xaragall, ens trobem amb una trialera molt divertida que ens porta directament a Vallgorguina. Anar en compte amb els accidents.

Arribem a Vallgorguina ( km 14,5 ) des d’ on hi ha un bon grapat d’ opcions per triar. Nosaltres farem el camí de tornada pel Sot de Can Saleres per pujar fins la Casanova d’ en Pibernat. Aquesta part de la ruta ja l’ hem fet en altres sortides, pero ens agrada tant que sempre que podem hi anem.

Travessem la carretera C-61 per anar fins el camp de futbol. Tot just abans d’ arribar el camí es bifurca. Continuem per la dreta, deixant el camp de futbol a l’ esquerra fins que trobem un altre bifurcació que agafarem a l’ esquerra, pista que ja no deixem.












Aquesta part del recorregut es “ESPECTACULAR” per la seva bellesa : molt bosc, frescor, paisatge fantàstic i ,fins i tot, algun cabirol. Al final del camí, després d’ un últim tram de mes ò menys 1 km de pujada forteta, arribem a la Casanova d’ en Pibernat ( km 17,4 ) i des d’ aquí anem a la dreta uns cent metres fins una forquilla de tres camins.















El de la dreta porta a la Font de la Figuerassa ( ja tenim una ruta publicada amb aquesta opció : “ Vallgorguina per la Font de la Figuerassa” ), el del mig ens porta a la Creu de Rupit ò al Corredor ,i el de l’ esquerra, que es el que triem, conegut com el de Can Quel, també porta fins la Creu de Rupit ò al Corredor, però nosaltres ens desviarem a mig camí, quan trobem un revolt molt tancat de pujada a la dreta, anirem a l’ esquerra de baixada per un camí molt divertit amb xaragalls i bots que ens portarà fins la Riera de Sobirans i el Santuari de Lourdes ( km 20 ).

Des d’ aquí baixem fins Arenys de Munt pel mateix camí de la pujada.

En total son uns 22,5 km

Ruta del 6 de Desembre del 2.009
BTTAMUNT



Mapa de la ruta

1 comentari: