diumenge, 13 de desembre del 2009

4 - Sant Martí del Montnegre



Des d’ el punt de sortida, a l’ entrada d’ Arenys de Munt, agafem la carretera C-61 direcció Sant Celoni fins que trobem l’ encreuament amb la carretera BV-5111 que hi ha a la part de dalt del poble. Girem a la dreta direcció Sant Iscle de Vallalta i, quan portem mes ò menys 1,8 km per aquesta carretera ( mes ò menys 3,3 km de ruta ) tombem a l’ esquerra per el Sot d’ Oradella, un camí de sorra que hi ha tot just abans d’ arribar a un revolt tancat a la dreta. Dir-vos que tota aquesta part de la ruta es pot fer per un altre banda sense tindre que trepitjar asfalt, però en aquest cas vam optar per agafar la via mes directe. Un altre dia parlarem d’ opcions per arribar fins el Sot d’ Oradella.

Aquest camí ens porta al Pla de Carcassès ( km 7 ) per una pujada molt maca, amb molt bosc i vegetació humida i gens dura, on enllaçarem amb el GR-83 direcció Canigó ( hi ha fites per tot el camí indicant la direcció correcte ), camí que ja no deixarem pràcticament fins Sant Martí del Montnegre. A partir d’ aquí ja comencem a gaudir d’ unes vistes fantàstiques d’ una bona part del Montnegre, el Montseny i el Corredor, i fins i tot hi ha algun tram que podrem veure Montserrat.











Trobem l’ encreuament del Coll Senís ( km 7,8 ) per on es pot anar, apart del Montnegre, a la dreta a Sant Iscle de Vallalta i a l’ esquerra a Vallgorguina.

Nosaltres continuem recte, sense deixar el GR-83, per una pujada no gaire dura que ens porta fins el veïnat de Cal Paraire, on trobem una pujada de 100-150 metres una mica forta. A partir d’ aquí el camí es bastant planer fins el Coll de Can Poliva ( km 10,2 ) on hi ha un encreuament que junta en un mateix recorregut el GR-83 i el GR-92 que ve de Vallgorguina. Tombem a la dreta seguint els dos GR on, després de superar un tram amb pendent dureta i pedregosa de mes ò menys 600-700 metres, arribem a l’ encreuament de la Creu d’ en Ginestar ( km 15,2 ) en un puja-baixa molt suau que ens permet gaudir encara més de la ruta i l’ entorn que ens envolta.

Tombem a la dreta i a uns 700 metres ja trobem l’ encreuament amb un aparcament i un restaurant on girem a l’ esquerra per, 50 metres avall, arribar a Sant Martí del Montnegre ( km 16 ).












El lloc es fantàstic. Val la pena per les vistes que hi ha del Montseny, de la cara nord del Montnegre i de la sensació de tranquil.litat que es respira.

Per tornar farem el mateix camí que a l’ anada fins el Pla de Carcassès ( km 25 ), però en sentit contrari. Quan arribem a aquest punt hem de continuar pel mateix camí ( recordeu que estem al GR-83 ) fins l‘ urbanització Collsacreu, baixar fins l’ entrada principal ( km 27,4 ) i, quan arribem a la carretera C-61, travessar-la per anar per el camí que hi ha davant mateix de l’ entrada de l’ urbanització ( ull amb la cadena ).

Aquest camí ens porta fins el Santuari de Lourdes. Es molt divertit de baixar, amb xaragalls i pedres, però sense ser gaire exigent ( de baixada ).Hem d’ anar en compte de no equivocar-nos de camí. Tenir present que baixant trobarem tres revolts tancats que es bifurquen i que els tres els hem d’ agafar a la dreta.

Arribem al Santuari de Lourdes ( km 19,6 ) i tombem a la dreta per pujar 20 metres mes amunt al camí que va paral.lel a la Riera Sobirans. Recomano agafar aquest camí ja que si es baixa directament per la riera hi ha un tram llarg amb la sorra molt tova, com una platja.

Quan ja estem al camí recomanat, baixem fins al punt de sortida a Arenys de Munt.












Cal dir que si volem evitar tindre que trepitjar asfalt al començar el recorregut per anar al sot d’ Oradella, també es pot pujar fins el Pla de Carcassès fent la part final del recorregut a l’ inversa ( pujar per la Riera Sobirans fins Lourdes i agafar el camí que ens porta a Collsacreu per enllaçar amb el GR-83 ).

Tot plegat aproximadament 32 km

Ruta del 12 d' Octubre del 2.009
BTTAMUNT



Mapa de la ruta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada