divendres, 18 de desembre del 2009

6 - Vallgorguina pel Corredor

Arenys de Munt a mig camí de la Creu de Rupit

Aquest cop tornem a Vallgorguina per una barreja de rutes que ja hem fet anteriorment, concretament fins el Corredor fem la part inicial de la ruta “ Santuari del Corredor per la Creu de Rupit “, des d’ el Corredor farem una part nova per enllaçar mes endavant amb la ruta “ Font de la Figuerassa - Vallgorguina “. Aprofitant les comoditats que dona l’ informàtica, i per que no tingueu que estar anant d’ una ruta a un altre, aquestes dues parts les copio tal qual les vaig publicar en el seu moment ( ah, ah, ahhh !!!!!! ).



Des d’ el punt de sortida, a l’ entrada d’ Arenys de Munt, pugem per la riera travessant el poble per anar a buscar la Riera Sobirans que ens portarà fins el Santuari de la Mare de Deu de Lourdes ( tram ideal per escalfar ). Quan arribem hem de seguir uns 700 metres fins que trobem una forquilla de camins ( km 3,5 ). Triem el de la dreta on passarem per sota d’ un pont i, a aproximadament cent metres, trobem un altre bifurcació que seguirem a l’ esquerra.

Aquest camí ens portarà a la Creu de Rupit per mes de 2 km de rampes bastant dures que posaran a proba la nostra resistència. A partir de mitja pujada darrera nostre es comencen a apreciar unes vistes fantàstiques d’ una part d’ Arenys de Munt i dels turons que l’ envolten.

Arribem a la Creu de Rupit ( km 5,6 ). Aquest lloc es molt interessant ja que ens permet triar un bon grapat d’ opcions. Moltes de les rutes que fem tenen en comú el recorregut que hem fet fins ara. Podem anar a Canyamars, a la Pedra de la Ferradura i des d’ aquí al Turó del Montalt, al Corral d’ en Forn, a Llavaneres i Mataró, al Corredor.....

Tombem a la dreta per el GR-83 que va de Mataró fins el Canigó. A partir d’ aquí la pujada es mes suau i el camí fins el Corredor està molt ben senyalitzat per les fites que ens indiquen la direcció cap el Canigó i, quan arribem a l’ encreuament als Suros d’ en Burget ( km 6,7 ), deixem el GR-83 per agafar el camí de l’ esquerra, també molt ben indicat, que pràcticament ja no deixem fins el Corredor. Aquest encreuament ens permet altres opcions, com anar directament fins la Casanova de Pibernat per Can Quel ò el mateix GR-83, i des d’ aquí decidir anar a Vallgorguina ò Collsacreu.... però bé, això ja son altres rutes que ja comentarem mes endavant.

Tornant a la ruta d’ avui, gaudim del passeig i de les vistes fins el Coll del Bruc on les pendents tornen a ser una mica fortes ja fins el Santuari. Uns 500 metres abans d’ arribar al Corredor hi ha un encreuament ( km 9 ) molt ben indicat ( es el GR-92 ) on podem triar anar a l’ esquerra i pujar al Santuari ò a la dreta per anar a Vallgorguina. Podem triar les dues opcions, ja que el camí de la dreta es el que ens portarà a Vallgorguina, que es la nostra ruta d’ avui, però, ja que estem aquí, no està de més anar fins el Santuari.

Arribem al Santuari del Corredor ( km 9,5 ) des d’ on podem veure el Montseny, El Montnegre i una bona part de la serralada litoral. El lloc es magnífic, està molt ben cuidat, hi ha restaurant i es ideal per gaudir amb la familia, no necessariament amb bicicleta.











Tornem pel mateix camí fins l’ encreuament que hem comentat abans i triem la pista que ens portarà en baixada fins Vallgorguina. Ull amb les fites indicant la ruta del GR-92, ja que a aproximadament 600-700 metres passat l’ encreuament que ens ha dut fins el Corredor, a mà dreta, hi ha un desviament amb una barana de fusta que tenim que agafar, continuar tot recte fins que trobem un altre encreuament amb una barana igual que l’ anterior i, a partir d’ aquí, tombem a la dreta per deixar el GR-92 ( km 10,7 ).

Anem per una baixada molt divertida i gens complicada fins Vallgorguina, enllaçant, abans d’ arribar a Can vilar, amb l’ altre part de la ruta que ja hem fet anteriorment (“ Vallgorguina per la Font de la Figuerassa “).











Arribem a Can Vilar ( km 13,2 ), una masia habitada i molt ben cuidada, amb cavalls i terres de conreu. Continuem pel camí de l’ esquerra i no el deixem fins el proper encreuament, on tenim l’ opció d’ anar al centre de Vallgorguina ò, que es el que farem nosaltres, tombar a la dreta per tornar a la Casanova d’ en Pibernat pel Sot de Can Saleres. Aquesta part del recorregut es “ESPECTACULAR” per la seva bellesa : molt bosc, frescor, paisatge fantàstic i ,fins i tot, algun cabirol.


Al final del camí, després d’ un últim tram de mes ò menys 1 km de pujada forteta, arribem  a la Casanova d’ en Pibernat ( km 17 ), tombem a la dreta 100 metres fins una forquilla de camins i triem el de l’ esquerra, conegut com el de Can Quel.

Per aquest lloc es pot anar a la Creu de Rupit ò al Corredor, però nosaltres ens desviarem a mig camí, quan trobem un revolt molt tancat de pujada a la dreta, anirem a l’ esquerra de baixada per un camí molt divertit amb xaragalls i bots que ens portarà fins la Riera de Sobirans i el Santuari de Lourdes ( km 20,5 ).

Des d’ aquí baixem fins Arenys de Munt per el mateix camí de la pujada.

En total son uns 23 km.


Ruta del 7 de Desembre del 2.009
BTTAMUNT

 
Mapa de la ruta


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada