dijous, 19 de febrer del 2015

Corriolant per Can Bruguera i Sant Martí de Mata


Sant Martí de Mata
Sortida combinada rodadora-corriolera la d’ aquest diumenge, on lo més destacable han estat els corriols que hem fet entre el Camí Ral, a l’ alçada de l’ ermita de Llorita, Can Bruguera i l’ ermita de Sant Martí... la resta, trams d’ enllaç, tant a l’ anada com la tornada.
Al punt de trobada en Gabriel, Ramón, Àngel, Manel, David Jimmy, Pep, Marc i jo, una bona colla. Aquest cop, a diferència del que està passant habitualment, hi ha ruta i objectiu, que no es altre que anar a fer alguns corriols desconeguts pels voltants de Can Bruguera. L’ inconvenient ? dons que ens queda una mica lluny i, tant a l’ anada com a la tornada, hem tingut que fer un bon tram de recorregut d’ enllaç molt rodador... massa rodador, fet que ha descafeïnat el global de la sortida, això si, els corriols boníssims.

Font de la Moreneta
Hem anat riera Sobirans amunt fins Lourdes per pujar a la Creu de Rupit, única escalada del dia, i prendre el GR-83 direcció Mataró, passant per la Font del Malpàs, l’ aspirina de baixada, Coll Pallarès i, just abans d’ arribar a l’ ermita de Lorita, hem començat a corriolar, primer fins la Plana del Sastre per corriols coneguts, i després fins la Font de la Moreneta, seguint algun tram de la passada Montaltbike, però al revés, i on hem fet una de les aturades del dia... deu ni do els “para – arrenca” que hem arribat a fer !!!

Font de la Moreneta
 De la font amunt a Can Bruguera, on aquest cop ens aturem per avituallar abans d’ anar a buscar els corriols que baixen fins l’ ermita de Sant Martí de Mata, molt bons i gens complicats, encara que hi ha hagut una petita “ensigalada” just abans d’ arribar a l’ ermita quan hem agafat un corriolet que no portava enlloc i ens ha obligat a recular.

Can Bruguera
 Un altre aturada a l’ ermita per fer un parell de fotos i seguim avall, encara que con que ja anem justos de temps, hem de neutralitzar la part final dels corriols previstos per tornar per la via ràpida, pel que seguim pel GR-83, sense complicacions tret d’ una trialera passat el pont de l’ autopista, fins el camí de les Cinc Sènies, que hem pres direcció Llavaneres, i des del Port Balís fins la platja de les “salsitxes” pel passeig... res a destacar en aquest tram “estiu blau”.

Sant Martí de Mata, preparant la foto
Moment surrealista del dia quan en Ramón i jo, endarrerits de la resta de companys, decidim travessar la via del tren a l’ alçada del cines d’ Arenys per anar fins la riera pel passeig i així no tindre que passar per la carretera. Just quan anàvem a travessar veiem que ve un tren, pel que tranquil.lament ens aturem per esperar que passi, però de cop, quan passa per davant nostre, fot una frenada de les que fa treure fum a les rodes i s’ atura, surt el maquinista i comença a rondinar acusant-nos de posar pedres a la via. Cara d’ incredulitat d’ en Ramón i meva que es transforma en ira en pocs segons... ah no, a mi ningú m’ acusa d’ una gamberrada que no he fet, sobre tot davant d’ un tren ple de gent !!!... ens hi tornem sense tallar-nos un pel i menys guapo li diem de tot... però que s’ ha cregut aquest tiu?... anem cap a ell per aclarir el tema i s’ uneixen a la discursió els dos de seguretat del tren... improperis, amenaces d’ avisar a mossos... tot un espectacle que dura ben bé entre vuit i deu minuts, fins que arriba un tren en direcció contraria que s’ atura entre nosaltres i l’ altre tren quan veu el “percal”. Al quedar al mig ens impedeix continuar la “conversa”, pel que decidim deixar-ho córrer, no liar més la troca i marxem per carretera cap a la riera d’ Arenys de Mar... a la meva edat que m’ acusin de tirar pedretes al tren, increïble !!!

Ja a la riera ens acomiadem d’ en David i en Marc, i en Ramón, Pep, Manel i jo ( en Gabriel i l’ Àngel anaven al davant i s’ han perdut l’ espectacle ) enfilem cap Arenys de Munt pujant per Can Jalpí.

Hem acabat fent uns 36 km, però molts de passeig. Els corriols divertits i gens complicats. L’ enrenou amb el maquinista, per llogar-hi cadires....

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:




Sortida del 15 de febrer del 2015
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada