divendres, 24 de maig del 2013

Església vella de Vilalba Sasserra



Després de tres setmanes seguides pujant al Montnegre, aquest diumenge tocava anar cap a l’ altre banda, per la zona del Corredor. Ja portem algunes setmanes repetint  algunes de les sortides que més ens han agradat, i aquest cop hem fet, amb alguna variant, la de l’ església vella de Vilalba Sasserra.

Al punt de trobada en David, Joan Garcia, Gabriel i jo hem anat riera amunt cap a Lourdes per pujar a la Creu de Rupit i camí del Corredor. Con que en general el recorregut es rodador, ens desviem a l’ alçada dels Misteris per fer algun corriol i anar fins Ca l’ Arenes pel camí que ens du fins la “porta del darrera” del campament juvenil del Solell del Corredor.

Pitufo de Mairena... sense comentaris !!!
De Ca l’ Arenes seguim la riera del mateix nom un bon tros, fins tot just abans de Can Freginals, indret on no fa gaire es va trobar un menhir en força bon estat, però al no estar indicat no l’ hem sabut trobar... haurem d’ investigar-ho per quan tornem per aquesta zona.

El camí es força bo i, amb les pluges que hi ha hagut ( per variar ), el terreny està perfecte per la pràctica de la BTT... camins humits amb força “grip”, torrents plens d’ aigua... així fins l’ església vella, objectiu del dia.

Avituallament i fotos de rigor. L’ indret, sembla mentida al estar tant a prop del poble i de l’ urbanització Canadà Park, es força tranquil i dona gust gaudir-lo.

Avui en Joan, Gabriel, David i jo
La tornada, per la Serra d’ en Benet i pujant rampetes sense parar, una darrera l’ altre... encara no ens recuperem d’ una i ve l’ altre, i un altre, i un altre... el comentari unànime es: “collons, es que no s’ acaben mai aquetes pujadetes ???”.

Anem a buscar el GR-92 fent un corriol de baixada força divertit fins la riera de l’ Illa i des d’ allà a la Plana de Baix, just per sota del Trull.

David i Joan
Ja al GR-92 anem cap amunt, direcció Corredor seguint la pista. Podríem desviar-nos per fer alguns dels corriols que hi ha pujant, però preferim anar per la pista principal per la via ràpida i, abans d’ arribar al Corredor, baixar cap el Coll del Pi de Buac i fer el corriol que ens va agradar tant l’ últim cop que vam estar per aquesta zona i que ens ha de deixar ben a prop de la Font de la Figuerassa.


Camí força planer el de la font fins la Casanova d’ en Pibernat on seguim un curt tram del GR-83 per desviar-nos pel que baixa a Lourdes per Can Mora, camí que fins ara només havíem pres un parell de cops i que, després de l’ autopista en que s’ ha convertit el de Can Colomer ( només falta plantar-hi algun semàfor i una rotonda ), segurament serà el que prendrem quan vulguem tornar a Arenys de Munt per aquesta zona... quina llàstima lo de Can Colomer, no se si calia fer el que han fet, però ja no tornarà a ser el que era !!!

Ja a Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt, però abans d’ anar cap a casa anem cap a les quatre carreteres, cruïlla de la carretera C-61 amb la carretera de Mata, a fer una ullada per on passen els participant de la Half Challenge.


Avui un 36 km i 1000 metres de desnivell majoritàriament per camins de bon rodar, però amb força “tobogans” de pujada i un parell de bons corriols que han fet la sortida molt variada. La zona de la riera de Ca l’ Arenes i Serra d’ en Benet una meravella pel paisatge, encara que la neteja de boscos també ha arribat a aquests indrets.

Bé, dons aquí està la crònica d’ aquesta setmana, tard però no podia faltar...

Track al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 19 de maig del 2013
BTTAMUNT

1 comentari:

  1. El millor de la sortida, per nou i 'efecte sorpresa', la baixada per Can Mora, sense passar per la casa mateixa, hem de convertir aixó en un clàssic, donat que no baixarem ja per l'autopista de Can Colomer. Fins diumenge.

    ResponElimina