dimecres, 13 de març del 2013

Font de la Figuerassa i Serra de les Mules


Font de la Figuerassa
Quin diumenge més bo per anar en bici !!! ... sol, temps primaveral... ningú diria que estem a l’ hivern !!!

I si el temps ha estat una sorpresa per l’ època de l’ any en que estem, més ho ha estat, després de força setmanes sense tocar la bici, la del retorn d’ en Ramón, el Rei de la Jungla ... ja ens tenia preocupat tant de temps sense aparèixer !!!

Aquest cop hem tornat a improvisar i, con que avui no podíem tornar tard, hem cregut convenient fer un recorregut a prop de casa... algú es jugava una targeta vermella directe !!!

Tornada per la porta gran... de ple al ben mig del fang !!!
Al punt de trobada en Gabriel, David, Ramón i jo hem anat riera amunt cap a Lourdes, per pujar al Parent Rost per Can Colomer i fins la Casanova d’ en Pibernat pels camins paral.lels al GR-83, força més distrets ( i enfangats ) que el propi GR.

Des de la Casanova prenem el camí de la Font de la Figuerassa, on fem una aturada abans de, primer baixar pel camí de sauló força axaragallat i relliscós que baixa fins Can Vilar, però que hem deixat a mig camí, per després pujar per la serra de les Mules cap el GR-92 entre Vallgorguina i el Corredor.

A prop de la Creu de Rupit
Quin patiment l’ escalada per la serra de les Mules... quines rampes en alguns punts, sobre tot en un parell de “llevataps” abans d’ arribar a la part alta, quan ja anem força desgastats !!!

Corral d' en Forn i Turó de la Vilanegra
Ja al GR-92 anem amunt direcció Corredor, prenem el camí que baixa cap a la Creu de Rupit per la via ràpida, desviant-nos a l’ alçada dels Suros d’ en Burget per fer el corriol que baixa fins Can Jaume Alzina just per sota de la Creu de Rupit, on en Gabriel, David i Ramón van avall cap a Lourdes i la riera Sobirans fins Arenys de Munt, i jo, una mica sobrat de temps, allargo la sortida fent un tomb pels corriols que porten al Corral d’ en Forn i el Cami Amagat de baixada a Lourdes.


Camí Amagat... impressionant !!!

El Montnegre, des del camí amagat
No ha estat una ruta gaire llarga, uns 27 kilòmetres en el meu cas, i un bon desnivell en funció d’ aquests km, uns 900 metres... però quin desnivell !!! ... primer l’ escalada al Parent Rost per Can Colomer, i els “llevataps” de la serra de les Mules... aquí podríem aplicar una de les nostres frases mítiques: “per parar a vomitar !!!”.

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 10 de març del 2013
BTTAMUNT

1 comentari: