dimarts, 9 de desembre del 2014

Bikegorguina 2014

Això es nivell !!!


Varíetat de sortides aquest cap de setmana de tres dies, dissabte l' Angel The Hacker s'en va a fer un tomb  fins el Castanyer d'en Cuc i jo mes a prop, a fer quatre corriols per la Creu de Canet, per preparar la sortida de diumenge.

I que ha passat diumenge? Dons que pocs hem sigut i a més ens hem acabat dividint... Dissabte per la tarda em truquen i m'engresquen per anar a fer la Bikegorguina que es fa cada primer diumenge de desembre a Vallgorguina. No m'agrada gaire anar a fer pedalades, però la zona de Vallgorguina i Olzinelles es de les que més m'agraden i en aquestes pedalades sempre acabes descobrint algun indret nou.

Al punt de trobada els mateixos de diumenge passat, The Hacker, Little Giant i jo, Guru de turnu, a qui proposo que vinguin a fer la pedalada, però prefereixen fer una sortida clàssica sense aglomeracions. La meva idea es anar a Vallgorguina per carretera i, no es el primer cop i es d'agrair, els companys m'acompanyen fins Collsacreu on ens separem, jo avall per carretera, i ells amunt cap el Montnegre, a fer un tomb per les sempre exigents rampes fins el Turó Gros.

El temps acompanya, fa sol, però a mida que m'acosto a Vallgorguina la temperatura baixa en picat, per sort l'organització de la pedalada, amb molt bon criteri, tenen preparat pels participants un bon esmorzar a base de xocolata desfeta ben calenta amb pastes... fantàstic, fins i tot he repetit !!!

Just abans del tret de sortida, entre xocolatada i xocolatada, ens trobem en Brauli, company que m’ ha engrescat per fer la pedalada i en Xavi, un altre “engatussat”. També hi ha una bona representació de gent coneguda d’ Arenys de Munt, com un bon grup de Muntbikes, alguns companys del Club Ciclista d’ Arenys de Munt, en Xavi Asensio, en Rafa... 

En Brauli, Xavi i jo anem amb l’ idea de fer la curta d’ uns 22 km, ja que l’ intenció es passar una bona estona plegats, sense presses, a gaudir de l’ entorn, i veure si ens sorprenen amb algun tram desconegut. Finalment pràcticament tot el recorregut ja el coneixia, tret d’ un corriol on s’ ha fet un tap impressionant a un parell de kilòmetres de la sortida i el descens boníssim a Vallgorguina just on es separaven els recorreguts de la curta i la llarga. La resta, tot conegut, gaudint de les rieres de Vallgorguina, Tapioles i Olzinelles, la Serra de Clarenç, Ca l’ Alzina, Can Mora...

L’ únic “però”, el fang... tremend el fanguer que ens hem trobat de principi a fi... el recorregut no tenia cap mena de complicació, però això ens ha fet fer un esforç suplementari... inclús pedalar per la riera d’ Olzinelles, on habitualment es un passeig, ha estat complicat. Aquest any la pedalada s’ hauria de dir la “Fangorguina” !!!

Arribats a Vallgorguina, el merescut premi, apart de l’ obsequi de l’ organització, un estupend entrepà de botifarra que quasi no es podia agafar amb les dues mans acompanyat per una bona beguda i cafè... que més es pot demanar ?

A l’ organització, un deu, tant pels medis pel bon funcionament de la pedalada, i sobre tot pel personal que hi havia al poliesportiu... gran detall i boníssima la xocolata desfeta d’ abans de començar, ja que en el meu cas m’ ha fet revifar després de baixar des de Collsacreu a tota pastilla, amb el fred que feia !!! Felicitats, ben segur que l’ any que ve hi tornaré.

Acabada la pedalada, i després de rendir comptes amb la botifarra, torno cap a Arenys de Munt, aquest cop sense presses, pujant pel Sot de Can Saleres fins la Casanova d’ en Pibernat, on per cert, em creuo amb els que fan el recorregut llarg que venen de Cal Paraire, i baixo cap a Arenys de Munt per Can Colomer i Lourdes.

Diguem que aquest cop la sortida ha tingut tres “fases”: la primera el tram “neutralitzat” per carretera entre Arenys de Munt i Vallgorguina, on ni m’ he preocupat de kilòmetres ni desnivells, la segona  la pedalada, d’ uns 22 kilòmetres i uns 550 de desnivell, i la tercera, la tornada cap a Arenys de Munt, que ja que he fet la pedalada curta, i que no hi ha hagut gaire desnivell, l’ he fet pujant pel sempre exigent Sot de Can Saleres, així he pogut completar un recorregut més adient al que estem habituats.

Track de la pedalada al Wikiloc i Cicloide:





Pedalada del 7 de desembre del 2014
Xavi-Bttamunt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada