dimecres, 24 de setembre del 2014

Turó Gros... escalada de les bones !!!


Satisfacció per l' objectiu complert !!!
Quina escalada avui, de les que on realment et poses a proba, com sempre que anem a la torre de foc del Turó Gros, dura es pugi per on es pugi... fantàstica !!!

Al punt de trobada els habituals d’ aquestes últimes setmanes, en Ramón, Gabriel, Àngel, Manel i jo, aquest cop, a diferencia d’ altres dies, amb l’ idea clara de que tocava anar cap el Montnegre, a coronar el Turó Gros, on fa dies que no hi anem. Habitualment ho fem pujant pel GR-5 fins Can Vives de la Cortada i les temibles rampes fins Fontmontnegre, o per Ca l’ Alomar, Col d’ en Cona i Santa Maria de Montnegre, però aquest cop hem volgut fer una nova variant que ha resultat força bona, encara que dura, dura, dura.

Hem començat la sortida pujant pel camí de Can Sala de Dalt direcció Creu de Rupit i baixant a l’ alçada de la betzinera de Sant Iscle pel camí de Can Torrus Vell, passant pel costat del corriol “Brothers”, però sense prendre’l. Fem uns pocs metres per carretera fins just abans dels “Toros”, on prenem el camí que puja, puja, puja fins Can Palau... durilla, durilla la pujadeta... aquesta ha estat la variant que hem fet respecte als altres cops que hem anat al Turó Gros o a Santa Maria de Montnegre; normalment el fem de baixada.

A Can Palau, després d’ un bon desgast, anem a buscar el camí de ca l’ Alomar i la Carbonera per pujar al Coll d’ en Cona... un altre “pujadeta” que deu ni do !!!

Fins ara, tret del curt tram de baixada a Sant Iscle, tot ha estat pujar, pujar i pujar, i arribats al Coll d’ en Cona, encara ens ha de quedar la cirereta del pastís, les “rampetes” finals abans d’ arribar a la torre de foc del Turó Gros.

Fem el cim, i repassant les dades del navegador m’ adono que hem fet una escalada brutal... portem 1000 metres de desnivell en uns 17 km, amb rampes on en molts punts sobrepassen el 20%... es lo que te el Montnegre !!!

A partir d’ aquí, tornada més planera pel Turó d’ en Vives i Can Camps, on enllacem amb el GR-83 direcció Collsacreu, pista que deixem provisionalment per fer uns “500 metres” de corriols i camins més tècnics fins el Coll Senís, amb “despiste” inclòs d’ en Manel i en Ramón, que en un moment del recorregut s’ equivoquen de camí i s’ en van per allà on no toca. Les noves tecnologies no ens serveixen per poder comunicar-nos quan ens adonem, pel que hem de recórrer a d’ altres més rudimentàries, com posar-nos a cridar com possessos... i funciona, encara que la contaminació acústica es important i algun pobre animaló encara deu estar traumatitzat per l’ impacte dels sons guturals que han tingut que patir.

Tornem al GR al Coll Senís i prenem el camí que voreja el menhir de Collsacreu on, degut a la poda d’ arbrat, i per no voler posar el peu a terra, intento saltar-me les branques per allà on no toca i acabo fent un Front-flip espectacular que em deixa “esparramat” a sobre del coixí de branques, per sort sense conseqüències greus, tret d’ alguna rascada.

Degut a aquest contratemps el grup es divideix, l’ Àngel i en Gabriel van al davant i no s’ adonen de l’ incident i a més van amb presses pel que no s’ aturen, i arribats a Collsacreu decideixen baixar a Arenys de Munt per carretera, i en Ramón, Manel i jo ho fem per Can Colomeró i Lourdes pel camí de la cadena.

Hem acabat fent uns 35-37 kilòmetres (depèn del conta kilòmetres) i a prop de 1200 de desnivell, com he comentat abans, molt dura l’ escalada amb força desnivell en poc recorregut, seguit d’ una bona rodada vorejant el Turó d’ en Vives, amb un paisatge fantàstic en aquesta època de l’ any, tot molt verd i frondós, i els “500 metres” ( en realitat 2400 ) de Cal Paraire fins el Coll Senís, tret d’ algun xaragall i romeguera que ens ha fet posar el peu a terra, molt distret.
 
El proper diumenge hi ha l’ Open Muntbikes a Arenys de Munt i, entre l’ Àngel que hi participarà, jo aniré a donar un cop de mà a l’ organització possiblement amb la companyia d’ en Ramón, i en Gabriel aquest cap de setmana no hi serà, el grup queda en quadro. A veure si acaba sortint algú....

Track al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 21 de setembre del 2014
BTTAMUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada