dimecres, 19 de setembre del 2012

Improvisant per Olzinelles

Baixant a Olzinelles pel Sot dels Llorers... una meravella !!!
Després d’ un parell de sortides on ens hem fet un fart de rodar, aquesta setmana hem tornat a fer una de les nostres sortides clàssiques, a Olzinelles. No teníem cap recorregut preparat, ja coneixem bastant la zona, això si, amb l’ idea de fer algun camí ò corriol nou, improvisant sobre la marxa.



Avui al punt de trobada en Ramón, en Quim Viader i jo. Baixa d’ última hora d’ en David, i en Gabriel de viatge, els dos per feina... s’ han perdut una gran sortida !!!

Hem anat a Lourdes per la riera Sobirans i pujat a Collsacreu per Can Colomer, on després d’ unes setmanes sense passar-hi hem pogut veure amb satisfacció com la natura fa la seva feina i, encara que es nota molt la tala d’ arbres, poc a poc va recuperant l’ encant tant especial que fa que sigui una de les nostres vies preferides tant per anar al Montnegre, Vallgorguina, Olzinelles...

A Collsacreu enllaç amb el GR-83 fins Cal Paraire, desviant-nos en algun tram per fer el recorregut més variat, Can Fèlix, Coll de Can Poliva i Coll Blanc, on decidim anar a “investigar” els camins que baixen cap a Olzinelles per la vessant sud del Moltllorer.

En Ramón, en ple descens pel Sot dels Llorers
Caçadors... molts caçadors per aquesta zona, el que fa que anem amb prudència, fent soroll i xerrant en veu alta per que no ens confonguin amb alguna bèstia. Sembla que hi ha “overbooking” de senglars i cabirols... vamos, que no hi cabem tots al bosc !!!

Bona baixada fins Olzinelles, tant per recorregut com pel paisatge, inclús amb algun tram on no hi ha més nassos que carregar la bici a l’ espatlla seguint les línees d’ electricitat.




Can Valls, amb "aqueducte" propi
Aturada a Can Valls per fer quatre fotos abans d’ anar a fer alguns camins i corriols nous que teníem “clixats” trastejant blogs amics de la zona de Sant Celoni, per la zona del sot d’ Agrefull, entre Vallgorguina i Sant Celoni.

Ja a Vallgorguina decidim pujar pel sot de Can Saleres ( feia força temps que no anàvem per aquí ) i desviar-nos pels Polletons per pujar a Collsacreu pel sot de Salou i baixar a Arenys de Munt, a “ tomba oberta “, pel Fondo de Can Rossell... molt, molt bo aquest tram, on combina zones ràpides amb d’ altres de més tècniques. Una bona opció per baixar a Arenys de Munt per la “ via ràpida “.


Reunió de gegants a Vallgorguina
En total uns 35 km, dels que ens agraden, per tot tipus de terreny, molt variat i sense temps per la monotonia, i a més, trobant nous camins i corriols molt bons, sobre tot els de les zones del sot d’ Agrefull i els Polletons. Ben segur que no tardarem en tornar-hi !!!

Con que "res, ja quasi som a dalt, aquesta pista es bona ", ehhh ???
Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide.


Sortida del 16 de setembre del 2012
BTTAMUNT

5 comentaris:

  1. Companys, gran descobriment en tram del Polletons per enllaçar el Sot de Can Saleres amb el Sot de Salou, fantàstic per fer en un sentit ò altre i que ens donarà un bon grapat d' opcions tant de baixada a Vallgorguina com de pujada al Parent Rost.

    ResponElimina
  2. ... per cert, curiós el gegant de Sants amb el careto de la Nuria Feliu... amb esponsors i tot !!!

    ResponElimina
  3. de verdad que teneis una zona fantastica,olzinellas es un paraiso que desconocemos y que habra que visitar alguna vez.me ha encantado la ruta y vuestra aventura .este fin de semana colgaremos ña foto con el señr Ramon...¿ conocereis el lugar que presentaremos en la proxima jornada..? os dejo con la miel en los labios,o tal vez no..!!!! un abrazo ,compys.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, realmente Olzinelles es un paraiso... para perderse. Muy recomendable, con caminos y senderos para todos los niveles.
      Es como las patatas Lays: cuando vas una vez ya no puedes dejar de ir !!!

      Ramón ya nos comentó vuestro encuentro... a ver, a ver por donde habeis pasado !!!

      Saludos compañeros !!!

      Elimina