dimarts, 2 d’octubre del 2018

Font Romeu – Pic dels Moros

Panoràmica des del Pic dels Moros
Si una sortida mereix una crònica, sense cap dubte es aquesta... quina meravella de ruta que hem fet aquest cap de setmana pels voltants de Font Romeu !!!

Sempre que es parla d’ aquest indret, normalment es fa per associar-lo amb l’ esquí, i es cert, quasi tot el que ho envolta així ho indica... però no tot es esquí, com a la majoria de les instal.lacions que hi ha pel Pirineu. En aquest cas hi ha una sèrie de recorreguts molt ben marcats de rutes per fer en BTT ( VTT li diuen allà ) que et permeten fer bones sortides inclús sense disposar de navegador.


Punt d' inici de la ruta
En Pere i en Quim tenen apartament des de fa anys i aquest cap de setmana ens han convidat a gaudir de l’ indret juntament amb les parelles. Hi hem estat en Quim i la Carme, en Pere i la Montse, l’ Àngel i la Susanna, i jo, de Rodríguez. En el meu cas la meva dona per motius diversos no ve. Tinc que dir que, si la ruta ha estat una meravella, el tracte i el bon ambient ha estat lo millor... ben segur que si per qualsevol motiu no haguéssim anat en bici, ho hauríem passat igual de bé.


Hem fet la ruta marcada en vermell com a nº 34 que surt de Font Romeu i que ja d’ entrada ens endinsa per boscos idil.lics cap amunt, per pujades constants, però gens dures, fins la part baixa de les pistes d’ esquí, ara sense neu, però amb força bestiar pasturant.




Ens prenem la sortida de manera molt festiva i la fem petar tota l’ estona, amb aturades per fer fotos i gaudir de les vistes. A més, la varietat de camins fa que la pujada sigui més distreta.

El punt culminant, el sostre de la sortida, el Pic dels Moros a uns 2150 metres d’ alçada, punt des d’ on s’ aprecia una gran part de la Cerdanya, el Pirineu català i el Cadí per una banda, i el Pirineu francès pel l’ altre.... una meravella !!!


Pic dels Moros
La tornada, una continuació del que hem fet, però ara quasi tot baixada, algunes força tècniques, altres més fàcils, però tota l’ estona gaudint de l’ entorn.



I així fins arribar un altre cop a Font Romeu, on després de guardar les bicis, anem a fer un bon bany a les aigües termals de Dorres, i des d’ on mentre ens relaxem a les aigües sulfuroses, es pot gaudir d' unes vistes magnífiques del Pirineu català.

Aigües termals de Dorres
La ruta uns 26 kilòmetres i més de 700 de desnivell fantàstics, d’ aquells recorreguts que es gaudeixen tant pedalant com pel paisatge.

Estany de Ticou
La resta de l’ estada, en el meu cas vaig tornar a casa dissabte a mitja tarda, després d’ una costellada per “rematar” la feina. Llàstima no haver pogut fer-la a l’ aire lliure com estava previst per culpa del xàfec que va caure tot just quan arribàvem a l’ estany de Ticou, però tant se val, ens ho vam passar força bé.

El grup al complert
Destacar el tracte que ens han dispensat els nostres amfitrions, en Perè, Montse, Quim i Carme, que ens han tractat de meravella, i la bona sintonia amb l’ Àngel i la Susanna... quina llàstima no haver pogut quedar-me tot el cap de setmana !!!


La propera, jo m’ apunto !!!!




Powered by Wikiloc

Xavi

BTTAMUNT



1 comentari: