dimarts, 24 de novembre del 2009

1 - Font de la Figuerassa - Vallgorguina

Bé, després de presentar el nostre blog, ha arribat el moment de començar a treure-li profit.

Voldria comentar-vos que totes les nostres sortides parteixen quasi sempre d’ Arenys de Munt i que totes les rutes son circulars. Nosaltres partim sempre de l’ entrada del poble, just on comença la zona industrial del Torrent d’ en Puig, però pel que ve de fora, recomanem com a punt de sortida l’ aparcament gratuït del parc de Can Jalpí que hi ha mes ò menys 1 km abans d’ arribar al poble.

Dit això, anem per feina. La ruta d’ avui ens porta fins la masia de Can Vilar, a Vallgorguina, pujant per la Riera de Sobirans fins el santurari de la Mare de Deu de Lourdes ( aquest tram es ideal per escalfar ). Just abans d’ arribar al santuari ens hem de desviar a la dreta, travessar la riera i pujar per el camí de Can Mora. Ull, s’ ha d’ anar en compte ja que a aproximadament 50-80 metres d’ agafar aquest camí hem d’ empalmar amb el camí de pujada principal travessant un petit pas a la dreta obert expressament. Anem a l’ esquerra per pujar cap a Collsacreu. A partir d’ aquí hi ha uns 2 km de pujada que, sense ser d’ una gran duresa, es una mica trencacames ja que el camí es de pujada constant, sense llocs per reposar, i bastant pedregós. Just abans d’ arribar a Collsacreu hi ha unes vistes magnífiques d’ Arenys de Munt i els voltants. Ens trobem amb la carretera i anem pel lateral direcció Vallgorguina on trobem un camí a l’ esquerra tot just coronem Collsacreu ( km 5 ).
Aquest camí ens porta a la Casanova d’en Pibernat. A partir d’ aquí, menys els primers 700-800 metres que es tot pujada, es un puja-baixa molt suau on hi ha unes vistes fantàstiques tant a la banda de mar com la del Montseny. Arribem a la Casanova d’ en Pibernat ( km 7,2 ). Des d’ aquí hi ha un bon grapat d’ opcions per triar.













Només arribar a la masia tenim un camí de baixada a mà dreta. Per aquest camí farem la tornada des de Vallgorguina, per tant, continuem per la via principal fins el final del plà on trobem una forquilla de camins. Triem el de la dreta, que ens durà per un camí bastant planer fins la Font de la Figuerassa ( km 8,6 ) on podrem reposar i fer un bon glop d’ aigua. Mes endavant trobarem la Font del Perdigot, però aquesta no està en gaire bon estat. Continuem per aquest mateix camí, que ja no deixarem fins Can Vilar. Ull, s’ ha d’ anar en compte a partir de quan comencem a baixar, ja que hi ha moltes pedres i es molt tou ( una mica “platja”) i te trams de forta baixada.














Arribem a Can Vilar ( km 12,5 ), una masia habitada i molt ben cuidada, amb cavalls i terres de conreu. Continuem pel camí de l’ esquerra i no el deixem fins el proper encreuament, on tenim l’ opció d’ anar al centre de Vallgorguina ò, que es el que farem nosaltres, tombar a la dreta per tornar a la Casanova d’ en Pibernat pel Sot de Can Saleres. Aquesta part del recorregut es “ESPECTACULAR” per la seva bellesa : molt bosc, frescor, paisatge fantàstic i ,fins i tot, algun cabirol.

Al final del camí, després d’ un últim tram de mes ò menys 1 km de pujada forteta, tornem a la Casanova d’ en Pibernat (15,5 km ) i des d’ aquí anem un altre cop a la forquilla de camins per om hem passat abans, però aquest cop triem el de l’ esquerra, conegut com el de Can Quel. Per aquest lloc es pot anar a la Creu de Rupit ò al Corredor, però nosaltres ens desviarem a mig camí, quan trobem una curva molt tancada de pujada a la dreta, anirem a l’ esquerra de baixada per un camí molt divertit amb xaragalls i bots que ens portarà fins la Riera de Sobirans i el Santuari de Lourdes ( km 19 ).
Des d’ aquí baixem fins Arenys de Munt per el mateix camí de la pujada.

En total son uns 22-23 km.

Ruta del 22 de Novembre del 2009
BTTAMUNT



Mapa de la ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada