dijous, 26 de setembre del 2013

Cebrianenca Mix 2012-2013

Avituallament a Can Palau
Bon diumenge de BTT aquesta setmana, aquest cop amb la totalitat dels habituals, en David, Ramón, Gabriel, David Jimmy, Miguel i jo.

Con que portem unes setmanes anant per la banda del Corredor i el Montalt, aquesta decidim anar per l’ altre banda, cap a Sant Cebrià i el Montnegre, pel que aprofitem per fer un recorregut que ens agrada molt, encara que no el fem gaire sovint, els corriols de la part final de les Cebrianenques del 2011 i 2012.

Hi hem anat pujant per Can Sala de Dalt i el camí de la Creu de Canet, fent algun corriolet abans d’ arribar-hi. Que bons que son aquests corriols !!!... amunt i avall, pedres, xaragalls, rels... de tot una mica... i perillós, aquest estiu no ha plogut gaire, però quan ho ha fet, ho ha fet de valent, pel que el terreny està força perillós en algun punt... BTT pur, ningú ha dit que tenia que ser fàcil !!!

Després de gaudir-ne, arribem a Sant Cebrià per la zona esportiva... i ara que fem ? endurim la sortida amb una bona escalada per les Torrenteres ? continuem fent els corriols de la de l’ any passat ?... diumenge passat van fer la d’ aquest any  i, encara que quasi tot el recorregut passa per indrets coneguts, decidim seguir el tram inicial fins Can Palau, ja que es de pujada i nosaltres sempre l’ havíem fet de baixada... i deu ni do quina pujada !!! si pujar per les Torrenteres es durillo, aquesta no te res a envejar-li.

Fem una aturada a la part alta de Can Palau a avituallar i fer la foto de rigor abans de prendre el camí de tornada pel Turó d’ en Vendrell i Can Pera.

Arribats a la carretera de Fontmontnegre recordem el corriol duríssim que vam fer de pujada a la sortida que vam fer el passat juliol al Turó d’ en Vives i que tant ens va agradar... de baixada ha de ser una passada !!! ... i hi anem... i si, es boníssim de baixar i força tècnic, hi ha molta pedra solta i hem de posar-hi tots els sentits per no tindre un ensurt. Només hem d’ anar en compte de no molestar ja que a la part final no queda més remei que travessar una vinya.

El corriol ens deixa al camí del Torrent de la Casanova que enllaça amb el GR-5 i Sant Iscle, on decidim rematar la sortida pujant pel Molí al camí de la Creu de Canet.

Comencem a anar una mica justos de temps i, ja a dalt, prenem la via directe cap a Arenys de Munt, encara que abans d’ arribar a la Plana d’ en Sala ens desviem per fer l’ últim corriolet del dia que ens du a la part alta del barri de Sant Carles, a Arenys de Munt.

Hem acabat fent uns 34 km i més de 1050 metres de desnivell molt bons,  on tothom ha quedat força content, dons hi ha hagut de tot: força corriols, alguns molt tècnics, camins per rodar, fortes rampes... i com sempre, molt bon humor !!!

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:

Sortida del 22 de setembre del 2013
BTTAMUNT


Ah !!! aprofito per penjar un parell de fotos de la sortida que vam fer el passat 11 de setembre en Little Buac, Frank del Montnegre i el Gurú de turnu a Can Vives de la Cortada i el Pla de Forcs, on hi ha la Pedra de les Olles... “Me gustan la Ollas... mojadas !!!”






Sortida del 11 de Setembre del 2013

dimecres, 18 de setembre del 2013

Pels volts d’ Arenys de Munt

A nosaltres una miqueta d' aigua no ens atura !!!
Diumenge atípic on, per un motiu o altre, ens hem quedat en quadro... encara que em sembla que darrera les excuses d’ un i altre lo que ha passat es que el personal a primera hora ha vist que hi havia quatre núvols i el terra una mica humit i s’ han quedat a casa sota els llençols... colla de mitja-tites !!!

Aquesta setmana només en David pardal i jo al punt de trobada on, mirant al cel i veient que lo més probable es que plogui, decidim fer un recorregut improvisat pels volts d’ Arenys de Munt, així si ens enganxa l’ aiguat podem tornar ràpid.

No ens hem complicat la vida i hem anat a Lourdes i pujat al Parent Rost per Can Colomer, on hem enllaçat amb el GR-83 direcció Mataró, cap a la Casanova d’ en Pibernat. Hi volíem anar pels Polletons, per fer-ho més variat, però ha començat a caure un xàfec que pensàvem que ens engegaria a fer punyetes la sortida.

Amb aquest panorama decidim que lo millor es anar cap a la Casanova, baixar a Lourdes per Can Quel, aturar-nos a fer un cafè amb llet i esperar que la pluja afluixi, però per sort ha estat això, un xàfec que no ha durat gaire estona, pel que deixem córrer lo del cafè amb llet i anem a la Creu de Rupit per pujar a la pedra de la Ferradura, fer els corriols que envolten el turó de la Vilanegra fins el Corral, i baixar pel camí amagat fins Lourdes i Arenys de Munt.

Es aviat, i encara que va caient alguna gota de tant en tant, allarguem la sortida anant a fer alguns camins i corriols entre Arenys de Munt, Sant Iscle i la Creu de Canet.

De tornada hem passat per la presó
Ja de tornada, i ja que en David no ho coneix, ens desviem tot corriolant cap a la “presó”, al rial de Ca l’ Amar, per ensenyar-li la Moreneta, i on coincidim amb en Jesús i el seu fill Joel que han anat a fer un tomb per la Creu de Canet. En Jesús es una altre boig de la BTT, a més, ferm seguidor del nostre blog i les nostres sortides... per mi ha estat una gran satisfacció poder xerrar una estona amb ell i veure que les nostres publicacions i rutes penjades serveixen per que altres malalts de BTT en gaudeixen.

En Jesús, un malalt de la bici, i en Joel seguint els seus passos
Es hora de tornar a casa i continuem corriolant fins el rial de la Rectora on, ja a l’ alçada de la carretera ens separem, en David cap a Arenys de Mar, i jo cap a casa.

Improvisant, improvisant, i pensant que acabaríem fent una sortida “per matar el cuc”, hem acabat fent uns 29 km i 1000 metres de desnivell molt variats, amb una primera part fins la Ferradura més rodadora, i un altre molt més variada, amb força corriols i camins més tècnics... ha estat una bona sortida !!!

Track de la sortida al Wikiloc i Cicloide:

Sortida del 15 de setembre del 2013
BTTAMUNT

dijous, 12 de setembre del 2013

Btt escalivada !!!

Ara ja som uns Frikis seriosos !!!
Per fi... l’ espera ha estat llarga, però per fi hem pogut estrenar l’ equipació oficial de BTTAMUNT, sense cap mena de dubte protagonista de la sortida d’ aquesta setmana, juntament amb l’ aniversari d’ en David, àlies Nacho Vidal. La veritat es que fèiem patxoca, i ens hem fet notar... ens ha quedat guapa, guapa !!!

I con que l’ ocasió ho mereixia, tant per l’ equipació com per l’ aniversari d’ en David, aquest cop hem decidit fer una sortida més tranquil.la i amb l’ idea d’ anar a fer un bon esmorçar de forquilla i ganivet al Corredor.

Hem estat en David, Gabriel, Ramón, Miguel, David Jimmy i jo, i per pujar al Corredor hem anat per Lourdes, escalada a la Creu de Rupit, GR-83 fins els Suros d’ en Burget i amunt seguint la pista principal... però es aviat, i encara que anem a esmorçar, collons... es diumenge i hem de donar el “callo” !!! , pel que decidim desviar-nos pel camí dels petits Misteris i anar fins Ca l’ Arenes, des d’ on anirem cap el Corredor seguint el camí del dolmen, però de pujada... i deu ni do quina pujada !!! Els que ho coneixeu ja sabeu del que parlo, rampes duríssimes, algunes combinades amb força roca i pedres, per posar-ho més difícil... una bona suada abans del premi !!!

A punt per arrassar !!!
Entaulada a la terrassa del Corredor on cauen  unes bones torrades amb escalivada i tonyina i, coincidència o no, la disposició del pebrot ben be semblen les quatre barres de la senyera que portem tant al maillot com al culotte... potser haurem de canviar el nom del grup i passar a dir-nos BTT-ESCALIVADA.

Senyeres a l' equipació ? quines senyeres ? esta clar que es una escalibada !!!
Porró de vi, refrescos, sigalons, tallats... on es el sofà per fer una migdiadaaaaa !!!

El camí de tornada, personalment s’ me fa una mica feixuc... no estic acostumat a fer aturades per esmorçar, i menys a beure vi... les cames s’ em ressenten i em costa tirar, però el vi ho compensa i al menys vaig amb un somriure d’ orella a orella.

Mirador del Grèvol
Tornem baixant per les escales fins el mirador d’ el Grèvol, on ens aturem a fer un parell de fotos, abans d’ enllaçar amb el camí dels Misteris, però a l’ inversa de l’ anada i, sense cap dubte empesos per la força que ens dona la nova equipació, en aventurem a fer alguna incursió pels camins que han obert després de la tala de l’ arbrat... que acaba en “fiasco”... hem de recular per tornar pels camins habituals.

Equiiiiiiip !!!!
Anem a buscar el GR-83, passem per la Casanova d’ en Pibernat i ens desviem pel camí de Can Mora per baixar a Lourdes, des d’ on anem cap a Arenys de Munt per la riera Sobirans.

Hem acabat fent uns 28 km i 763 metres de desnivell, una mica descafeïnada pel que estem habituats a fer, però ha estat divertida, sense complicacions... per lluir els colors !!!

Respecte al track, no m’ he adonat de que m’ he quedat sense pila quan ja quasi arribàvem a Arenys de Munt, a l’ alçada de Lourdes, i l’ he completat agafant un tram d’ un altre sortida que coincideix amb el que hem fet, però es totalment fiable i real. Aquesta setmana no puc publicar el track del Cicloide, ja que m' ha estat impossible penjar-lo.


Sortida del 8 de setembre del 2013
BTTAMUNT

dijous, 5 de setembre del 2013

Tornem al Ratonero !!!

Això es una bona colla !!!
Un any després hem tornat al Ratonero ( ò Dragon Khan, que es com l’ anomenen per la zona )... i quina llàstima que ens queda una mica lluny dels nostres “dominis”, ja que personalment, es un dels millors corriols que he fet, variadíssim i amb una sèrie d’ encreuaments que dona opcions a l’ improvisació, i llarg, 3 km a tope !!!

Però la sortida d’ aquesta setmana no ha estat sols el Ratonero, ha estat tot, des de l’ escalada a la Creu de Rupit al principi, el tram rodador dels Misteris fins Ca l’ Arenes, el GR-92 i Can Bosc, però sobre tot el tram de Can Bosc a les Planes de Castellbell, força variat combinant parts rodadores amb d’ altres més tècniques i algun corriol, tot per zones ombrívoles i fresques, ideal per aquesta època de l’ any... Can Bordoi per un curtíssim tram d’ asfalt de no més de 500 metres abans d’ agafar el camí que ens deixa a la par alta del Ratonero.

Del Ratonero que més puc dir ? ... dons res, que recomano a tothom que hi vagi, es divertidíssim i no cansa, ja que tot es baixada, molt tècnic en molts punts, i inclús amb zones on la traçada està tan ben marcada que et pots deixar anar i prendre velocitat ( amb compte, es clar ).

El corriol ens deixa a Dosrius, bon lloc per fer una aturada per reposar forces abans de prendre el camí de tornada per la Riera de Can Rimbles fins Canyamars, complicada en algun punt per la gran quantitat de sorra solta que hi ha que dona la sensació d’ anar pedalant per la platja... esgotador, però val la pena, el lloc es fantàstic, com tota la zona que va de Dosrius a Canyamars i el Pou de Glaç, l’ ascens a la Creu de Rupit pel camí del mig, gens complicat i sense pendents fortes, però llargues i sostingudes fins el final, tot envoltats pel bosc atapeït.

En Xavi i en Pep... quina cara de satisfacció, han gaudit de valent !!!
Fantàstics com sempre els passos per la Font de l’ Aigua Roja i el Torrent de Milans abans d’ arribar a Lourdes d’ Arenys de Munt.

Aquesta setmana hem estat una bona colla, en Ramón, Gabriel, David Jimmy, Miguel, Pep, Xavi Asensio, el meu fill Àlex, que ve un parell de cops a l’ any, però sempre aprofitant les sortides “5 estrelles”, i jo... encara que, malauradament, en David Jimmy s’ ha quedat amb les ganes, ja que ens ha tingut que deixar just abans d’ arribar al Ratonero per una averia mecànica sense solució possible, pel que ha tingut que baixar per carretera fins Dosrius i fer una combinació d’ autobús i tren per poder tornar a casa... bé, m’ ha sabut molt de greu per ell... ja tenim l’ excusa per tornar-hi aviat !!!

El recorregut d’ uns 43 km i 1000 metres de desnivell, pràcticament es el mateix que vam fer el passat 27 de maig del 2012, amb alguna variació precisament al Ratonero on, com he comentat al principi, la sèrie d’ encreuaments que hi ha dona moltes possibilitats...gran sortida !!!

Track al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 1 de setembre del 2013
BTTAMUNT