dijous, 30 de maig del 2013

Improvisant per la Ferradura, Cal Vallalta i Casanova d’ en Pibernat


Sortida improvisada la d’ aquest diumenge, sense allunyar-nos gaire ja que en Gabriel i en Ramón han de tornar aviat i no volem patir, pel que decidim anar a fer alguns del corriols a prop de la Pedra de la Ferradura, la zona del veïnat de Rimbles i Can Vallalta.

Al punt de trobada en David, Gabriel, Joan, Ramón i jo, i més endavant s’ ens ha unit en Manel, un màquina que te el plat petit per fer maco.

Hem anat amunt, a Lourdes, per pujar al Corral d’ en Forn pel Torrent de Milans, des d’ on hem pres el tram inicial del Camí d’ en Santi, però que hem deixat ben aviat per pujar pels corriols que enllacen amb el camí de la Pedra de la Ferradura que ve del GR-83... “durillos”, amb aquesta primavera tant canviant que tenim, totes aquestes zones ombrívoles estan força enfangades i xaragallades, el que fa que pujar per aquí sigui complicat.

De la Pedra de la Ferradura hem pres el corriol que baixa paral.lel amb el GR-83, tram que hem trobat malmès per les pluges, però alhora més tècnic i més distret, enllaçat amb el GR-83 i baixat al veïnat de Rimbles a l’ alçada de Cal Rogent.

Al Ramón li queda poc temps, pel que anem cap a la Corbata, per pujar a la plana de Can Vallalta, on fem l’ aturada de rigor per avituallar-nos i fer la foto de família abans de que marxi per la via ràpida cap a Arenys de Munt, mentre que nosaltres prenem el camí que baixa cap a Canyamars, però ens desviem a poc de prendre’l per fer un corriol molt i molt guapo que ens deixa a l’ alçada de Can Pau de la Rosa, al començament del Camí del Mig.

Anem cap a la Creu de Rupit on, veient que encara es aviat, fem un tomb fins la Casanova d’ en Pibernat, passant pels corriols que enllacen amb el camí de Can Quel i, con que ens va agradar tant el camí de Can Mora que baixa a Lourdes, l’ hem tornat a prendre.

De Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt, on en Gabriel i en David marxen cap a casa i, con que encara es aviat, en Manel i jo, acompanyats un curt tram pel Joan, anem a fer els últims corriols del dia per la zona de Can Jalpí i el Remei, per rematar la jornada.

Avui, incloent els corriols finals, un 36 km i més de 1200 metres de desnivell, aquest cop amb força corriols que ja coneixíem, excepte el que hem pres baixant cap el Camí del Mig i que ens ha sorprès per la bellesa del bosc que ens ha envoltat tot aquest tram... de fet, ben mirat, tot el recorregut ho ha estat, com no podia ser d’ altre manera en les dates en que ens trobem.

Track al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 26 de maig del 2013
BTTAMUNT


dimarts, 28 de maig del 2013

CRISTÒFOL COLOM ES DE BTTAMUNT !!!

Està tot dit !!!
Els diaris en van plens... després de la polèmica de la samarreta del Barça al monument de Colom, el mateix Cristòfol, fart d’ aquest tema, ha volgut deixar ben clares les coses: “però això que es???... que si Barça, que si Espanyol... dons NO, NO i NO!!! Jo l’ únic que vull es anar en bici, JO SOC DE BTTAMUNT !!! “ ha declarat, per continuar dient: “no estic prou putejat tenint que estar dia i nit aquí dalt amb el braç engarrotat fent de pal de paller per que s’ em caguin els ocells, per a més tindre que aguantar aquestes tonteries. A més, veient com diumenge darrera diumenge la penya de BTTAMUNT fan unes sortides de collons”.

El mateix Colom ha volgut ser el primer en lluir la nostra primera equipació, que esperem poder estrenar d’ aquí a poques setmanes, després d' haver aconseguit consensuar el disseny definitiu.


El disseny l' hem consensuat de manera distesa i pacífica
Xavi

BTTAMUNT

divendres, 24 de maig del 2013

Església vella de Vilalba Sasserra



Després de tres setmanes seguides pujant al Montnegre, aquest diumenge tocava anar cap a l’ altre banda, per la zona del Corredor. Ja portem algunes setmanes repetint  algunes de les sortides que més ens han agradat, i aquest cop hem fet, amb alguna variant, la de l’ església vella de Vilalba Sasserra.

Al punt de trobada en David, Joan Garcia, Gabriel i jo hem anat riera amunt cap a Lourdes per pujar a la Creu de Rupit i camí del Corredor. Con que en general el recorregut es rodador, ens desviem a l’ alçada dels Misteris per fer algun corriol i anar fins Ca l’ Arenes pel camí que ens du fins la “porta del darrera” del campament juvenil del Solell del Corredor.

Pitufo de Mairena... sense comentaris !!!
De Ca l’ Arenes seguim la riera del mateix nom un bon tros, fins tot just abans de Can Freginals, indret on no fa gaire es va trobar un menhir en força bon estat, però al no estar indicat no l’ hem sabut trobar... haurem d’ investigar-ho per quan tornem per aquesta zona.

El camí es força bo i, amb les pluges que hi ha hagut ( per variar ), el terreny està perfecte per la pràctica de la BTT... camins humits amb força “grip”, torrents plens d’ aigua... així fins l’ església vella, objectiu del dia.

Avituallament i fotos de rigor. L’ indret, sembla mentida al estar tant a prop del poble i de l’ urbanització Canadà Park, es força tranquil i dona gust gaudir-lo.

Avui en Joan, Gabriel, David i jo
La tornada, per la Serra d’ en Benet i pujant rampetes sense parar, una darrera l’ altre... encara no ens recuperem d’ una i ve l’ altre, i un altre, i un altre... el comentari unànime es: “collons, es que no s’ acaben mai aquetes pujadetes ???”.

Anem a buscar el GR-92 fent un corriol de baixada força divertit fins la riera de l’ Illa i des d’ allà a la Plana de Baix, just per sota del Trull.

David i Joan
Ja al GR-92 anem cap amunt, direcció Corredor seguint la pista. Podríem desviar-nos per fer alguns dels corriols que hi ha pujant, però preferim anar per la pista principal per la via ràpida i, abans d’ arribar al Corredor, baixar cap el Coll del Pi de Buac i fer el corriol que ens va agradar tant l’ últim cop que vam estar per aquesta zona i que ens ha de deixar ben a prop de la Font de la Figuerassa.


Camí força planer el de la font fins la Casanova d’ en Pibernat on seguim un curt tram del GR-83 per desviar-nos pel que baixa a Lourdes per Can Mora, camí que fins ara només havíem pres un parell de cops i que, després de l’ autopista en que s’ ha convertit el de Can Colomer ( només falta plantar-hi algun semàfor i una rotonda ), segurament serà el que prendrem quan vulguem tornar a Arenys de Munt per aquesta zona... quina llàstima lo de Can Colomer, no se si calia fer el que han fet, però ja no tornarà a ser el que era !!!

Ja a Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt, però abans d’ anar cap a casa anem cap a les quatre carreteres, cruïlla de la carretera C-61 amb la carretera de Mata, a fer una ullada per on passen els participant de la Half Challenge.


Avui un 36 km i 1000 metres de desnivell majoritàriament per camins de bon rodar, però amb força “tobogans” de pujada i un parell de bons corriols que han fet la sortida molt variada. La zona de la riera de Ca l’ Arenes i Serra d’ en Benet una meravella pel paisatge, encara que la neteja de boscos també ha arribat a aquests indrets.

Bé, dons aquí està la crònica d’ aquesta setmana, tard però no podia faltar...

Track al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 19 de maig del 2013
BTTAMUNT

dimecres, 15 de maig del 2013

Can Caselles i el Rocatell, un any després


Impressionant panoràmica des del Rocatell. Llàstima de dia encapotat
Ja fa dies que ens rondava pel cap tornar al Rocatell, però no ens acabàvem de decidir ja que ens queda una mica lluny. Ara, amb el canvi d’ hora de sortida ja podem allargar-les una mica i hi hem anat, un any després, pel mateix recorregut que vam fer llavors.

Avui en Gabriel, en Xena i jo, puntuals al punt de trobada, i sense encantar-nos, anem per la via ràpida cap a Sant Iscle, GR-5, Torrent de la Casanova fins Can Pera, Turó d’ en Vendrell i “cubata” amunt, igual que diumenge passat quan vam pujar al Turó Gros, amb la diferència que aquest cop ens hem estalviat els rampons que pugen a Can Cona per fer els que van de Ca l’ Alomar fins la cruïlla de la Carbonera. S’ acaba pujant més ò menys el mateix, però el tram es més llarg i el camí més “salvatge”, pel ben mig del bosc, amb paisatge típic del Montnegre.

Forn de Calç de Can Pica
Toca rodar cap al Coll de Can Benet, Can Pica on hi ha a peu de camí un forn de calç i, abans d’ arribar a Horsavinyà, ens desviem cap el Coll de Palomeres i avall per anar a Can Caselles, masia on ens agrada força fer una aturada per gaudir de l’ indret, el paisatge, la tranquil.litat que es respira...



Can Caselles
Seguim fins el Rocatell, objectiu del dia, des d’ on es gaudeixen d’ unes vistes impressionants... llàstima que el dia es ennuvolat, però tant se val, val la pena !!!

El Rocatell
Fem un parell de fotos i anem cap a la riera de Fuirosos passant pel costat de les mines de Can Montsant ( el proper dia que passem per aquí ens aturarem a fer una ullada ) i el Collet dels Sors, per un camí que sembla fàcil, però enganyós, amb pendents de baixada fortes, xaragalls, patinades, amb alguna rampa de pujada trencacames que fa que en tot moment estiguem en tensió... al mínim descuit algú pot anar per terra !!!


Ja a la riera de Fuirosos anem a buscar el camí que puja a Sant Martí del Montnegre, el mateix que vam prendre fa dues setmanes, quan vam anar al pantà del Crous. Molt bo aquest tram del recorregut, pujada constant però gens complicat i amb molt bones vistes.

De Sant Martí del Montnegre GR-92 cap a la Creu d’ en Ginestar, Coll de Can Poliva, Cal Paraire, Plà de les Bruixes i Collsacreu, on prenem el camí de la cadena per baixar a Lourdes pels corriols de Can Colomer ( un clàssic ). Des de Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt.

Atacant una "barreta energètica"
Avui una bona kilometrada, uns 47-48 km i uns gens menyspreables 1400 metres de desnivell, molt rodadors, però amb escalades i descensos força tècnics, espais idil.lics com Can Caselles, vistes impressionants... un altre bona sortida !!!


A banda de la sortida, aprofito aquesta publicació per donar ànims al nostre company Quique, que fa uns dies va tindre un seriós accident laboral del que tots nosaltres desitgem es recuperi lo abans possible... ànim Quique !!!


En Quique no hi era, però el vam tenir present...

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 12 de maig del 2013
BTTAMUNT

dimarts, 7 de maig del 2013

Santa Maria de Montnegre i Turó Gros

Això es una bona soca !!!

Després de la sortida tant bona que vam fer dimecres al pantà del Crous on tot ens va sortir rodó ( bon recorregut, bon paisatge, bon temps, bon rotllo... bon de tot !!! ), aquest diumenge, veient que ens esperava un dia primaveral, quasi d’ estiu i amb cel força clar, decidir tornar al Montnegre, però aquest cop a la torre de foc del Turó Gros, des d’ on ben segur trobarem vistes espectaculars.

Torre de foc, al Turó Gros
Avui en Quique, David, Gabriel, Joan Garcia i jo, igual que dimecres, fem el tram fins Sant Iscle per carretera i prenem el GR-5 amunt fins Can Bosc, on ens desviem per pujar al Turó d’ en Vendrell pel Torrent de la Casanova i Can Pera.

Enllacem amb el camí del “cubata” amunt... ens espera una bona escalada fins el Coll d’ en Cona, més de 360 metres en 3 km sense descans, “apretant els caixals”, amb rampons amb puntes de desnivell del 24%... brutal !!!

Així s' ha quedat en Joan quan hem arribat al Coll d' en Cona !!!
Ja al Coll d’ en Cona baixem cap a Santa Maria de Montnegre, on aprofitem per carregar els bidons d’ aigua i veure com està l’ esqueix del roure replantat que a finals de gener vam visitar.

Santa Maria de Montnegre
Evolució del futur roure des de gener fina ara:

Foto esquerra el 27 de gener del 2013, a la dreta diumenge passat

Toca la segona escalada del dia, més curta, però també força dura en algun punt, des de Santa Maria fins el Turó Gros pel corriol que puja a la dreta de l’ ermita. No es el mateix que pujar al Coll d’ en Cona, però son 150 metres de desnivell en 1,5 km força tècnics, per corriols i camins axaragallats i pedregosos.

Som a l’ objectiu... però ens quedem amb les ganes de pujar a dalt de la torre de foc per gaudir de les vistes... hi ha el guarda i està prohibit l’ accés... que hi farem, ja ho provarem en una altre ocasió !!!

Turó Gros
Com sempre, “barreta energètica” i quatre fotos abans de fer la tornada pel camí puja-baixa tant bo fins el Turó d’ en Vives, i a partir d’ aquí ja de baixada fins enllaçar amb al GR-83 a l’ alçada de Can Camps. Particularment m’ ha sorprès la gran quantitat de pedres soltes que hem trobat en aquest tram comparat amb altres ocasions, suposo que degut en gran part a les pluges que hi ha hagut durant l’ hivern i aquestes últimes setmanes.

Avituallament al Turó Gros
Ja al GR-83 anem avall, cap a Cal Paraire, Coll Senís, Plà de les Bruixes, camí del Menhir i Collsacreu on, per variar, baixem a Lourdes pel camí de la cadena i fer els corriols de Can Colomer. La veritat es que quasi sempre que tornem per Collsacreu acabem fent aquests corriols, però es que son tant bons que per nosaltres son com la cirereta del pastís.

Des de Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt a cap a casa.

Bé, hem acabat fent uns 31 km amb 1037 metres de desnivell en un dia fantàstic per anar en bici. Brutal l’ escalada al Coll d’ en Cona i força divertida la de Santa Maria de Montnegre fins el Turó Gros. El Montnegre, fantàstic en aquestes dates, on la vegetació i la verdor poc a poc es va imposant donant-li aquest aire salvatge que tant ens agrada.

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide:



Sortida del 5 de maig del 2013
BTTAMUNT

divendres, 3 de maig del 2013

Pantà del Crous: Montnegre en estat pur !!!


Que bona la sortida d’ aquest dimecres festiu !!! ... tot ha estat perfecte... el temps, recorregut, sense contratemps, el retorn d’ en Xena... si, si, en Xena... torna el senglar !!!

Portem unes setmanes, i sobre tot aquests últims dies, amb força pluges i, con que fa temps que no hi anem, decidim anar cap el Montnegre, al pantà del Crous que ben segur que el trobarem força ple.

Con que no volem tornar amb presses, fem el tram Arenys de Munt-Sant Iscle per carretera i a partir d’ aquí fer el recorregut tot per pista... avui toca rodar !!!

Fa un parell de setmanes ens vam assebentar de que han estat netejant i replantant un bon espai d’ antic conreu per Can Maresme, pujant per Dones d’ Aigua, pel que pugem cap el Coll Senís per aquesta pista... i si, que canviat està tot, res que veure amb el que hi havia, sembla un altre indret.


Pujant cap el Coll Senís, per Dones d' Aigua
Fer el recorregut per pista no vol dir que no hi hagi dificultat, ja que fer el tram final abans del Coll Senís, els rampons a partir de Cal Paraire quan hem enllaçat amb el GR-83, i els no menys potents més endavant pel GR-92, no es “moc de pav”.



Impressionant el recorregut quan hem passat a la part de l’ obaga del Turó d’ en Vives amb un espectacle fantàstic de paisatge imponent en un dia radiant, i aigua, força aigua pels torrents que baixen cap a la riera de Montnegre.

Avui en Xena, Gabriel, Ramón i jo
Arribem a Sant Martí del Montnegre on fem una aturada obligada per gaudir de les impressionants vistes  a les valls interiors.


Sant Martí del Montnegre
Seguim el GR-92 fins l’ Alzina Grossa, on hi ha el desviament cap el pantà del Crous. Quin tram mes bo fins el pantà... descens força divertit, un bosc meravellós, acompanyats en tot moment pel soroll constant de l’ aigua baixant cap el pantà... idíl.lic !!!


Arribem a l’ objectiu, el pantà del Crous, i es clar, ple a vessar, fins i tot ens adonem que hi ha un petit salt d’ aigua que baixa amb força que en cap dels altres cops que hi hem estat havíem vist.

Pantà del Crous
Fotos de rigor, una queixalada, i a pensar amb la tornada, que fem baixant a la riera de Fuirosos per pujar a Sant Martí del Montnegre pel camí clàssic del Sot de la Canal, creuant-nos un parell de cops amb el GR-83. Bona pujada, gens complicada, però constant en els més de 4 km fins arribar a Sant Martí.


Tornem per on hem vingut, pel GR-92 passant per la Creu d’ en Ginestar fins el Coll de Can Poliva, GR-83, Cal Paraire, Coll Senís, Pla de les Bruixes i Collsacreu on, com es habitual, prenem el camí de la cadena per baixar a Lourdes pels corriols de Can Colomer. Des de Lourdes riera Sobirans avall fins Arenys de Munt.


Aquest cop, a diferència del passat diumenge, una bona kilometrada, uns 40 km i més de 1100 metres de desnivell, amb recorregut 100% rodador... si es que amb dies així de radiants lo que ens demana el cos, rodar fent-la petar i gaudir del paisatge. Bon retorn d’ en Xena, que a la que ha agafat el ritme ens ha demostrat que torna a ser el senglar “d’ antanyu”

Enllaç al track publicat al Wikiloc i Cicloide:


Sortida del 1 de maig del 2013
BTTAMUNT