diumenge, 29 de novembre del 2009

2 - Turó Gros - Santa Maria del Montnegre



Si la setmana passada vam anar a la Font de la Figuerassa, ben a prop del Corredor, aquesta hem anat cap a l’ altre banda. Hem pujat fins el Turó Gros, el punt mes alt del Montnegre, a 766 metres d’ alçada.

Des d’ el punt de sortida, a l’ entrada d’ Arenys de Munt, agafem la carretera C-61 direcció Sant Celoni fins que trobem l’ encreuament amb la carretera BV-5111 que hi ha a la part de dalt del poble. Girem a la dreta direcció Sant Iscle de Vallalta i, quan portem mes ò menys 1,8 km per aquesta carretera ( mes ò menys 3,3 km de ruta ) tombem a l’ esquerra per el Sot d’ Oradella, un camí de sorra que hi ha tot just abans d’ arribar a un revolt tancat a la dreta. Dir-vos que tota aquesta part de la ruta es pot fer per un altre banda sense tindre que trepitjar asfalt, però en aquest cas vam optar per agafar la via mes directe. Un altre dia parlarem d’ opcions per arribar fins el Sot d’ Oradella.

Aquest camí ens porta al Pla de Carcassès ( km 7 ) per una pujada molt maca, amb molt bosc i vegetació humida i gens dura, on enllaçarem amb el GR-83 direcció Canigó ( hi ha fites per tot el camí indicant la direcció correcte ). A partir d’ aquí ja comencem a gaudir d’ unes vistes fantàstiques d’ una bona part del Montnegre i el Montseny.

Quan arribem al Pla de Forcs ( km 8,5 ) ens desviem a la dreta per seguir el camí que porta a Can Vives de la Cortada. Ull per que hi ha dos camins, s’ ha de seguir el que ens queda mes de front. L’ altre ens porta a Sant Iscle de Vallalta ( veure el mapa ).


Fins a Can Vives de la Cortada ( km 9,5 ) el camí encara està prou bé, quasi sempre pujant però gens dur. Trobem un encreuament que ens fa enllaçar amb el GR-5 que ve de Sant Iscle de Vallalta i puja fins el Coll de Basses per després trobar-se amb el GR-83 i GR-92. Agafem aquest camí però pocs metres mes endavant, 20 ò 30 metres, ens desviem a la dreta per anar a l`urbanització Fontmontnegre. Si gireu a l’ esquerra es segueix per el GR-5 on hi ha un tram de mes ò menys 2 km totalment “IN-HU-MÀ”. Gens recomanable. Per anar al Coll de Basses millor buscar altres vies.

Continuant amb la nostra ruta, es a partir d’ aquí on es comença a complicar, ja que, sense ser d’ una gran duresa, el fet de que hi hagi força pedres fa que costi pujar. Per sort aquest tram es curt.

Arribem a Fontmontnegre ( km 11,3 ) i girem a l’ esquerra tot pujant per anar a buscar el camí que ens portarà al Turó Gros ( a l’ urbanització sempre tombar a l’ esquerra als dos encreuaments de carrers que trobarem ). Abans d’ agafar la pista de sorra hi ha una esplanada amb un dipòsit d’ abastament d’ aigua i uns bancs per seure on podem aprofitar per fer un descans i gaudir del paisatge. Es veu tot el litoral del Maresme i Barcelona, la serralada litoral i, fins i tot, el Tibidabo i la torre de Collserola entre altres.

A partir d’ aquí, encara que la pujada continua, ja no hi ha tanta pedra i es gaudeix més de la passejada. No cal dir que, sense tindre les vistes tant clares com a Fontmontnegre, el paisatge es magnífic i el lloc totalment salvatge.

Arribem a Vallvé de la Casavella on hi ha l’ encreuament a l’ esquerra que ens portarà al Turó Gros 500 metres mes endavant ( km 14,2 ).

HEM FET EL CIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Després de fer quatre fotos per que tothom es cregui la nostra gesta, tornem fins l’ encreuament de Vallvé de la Casabella i triem el camí de l’ esquerra, que ens portarà fins a Santa María del Montnegre. Uns metres mes endavant, al Pla de la Tanyada, hi ha un altre camí a l’ esquerra amb indicador inclòs per anar a l’ ermita que agafarem. Particularment aquest tram fins el Coll d’ en Cona es el que més m’ agrada de tota la ruta. Es molt divertit per anar amb bici i, a mes, amb els arbres pelats per la tardor, hi ha unes vistes tremendes del Montseny i la zona.

Quan arribem al Coll d’ en Cona trobem un altre encreuament important on podem triar diverses opcions. Nosaltres anirem pel camí de l’ esquerra fins Santa María del Montnegre, ermita acabada de restaurar on també trobem un roure de més de dos cents anys ( km 16,8 ).



Des d’ aquí continuem fins trobar l’ encreuament del GR-92 i tombarem a l’ esquerra. El camí es bastant planer, amb petits desnivells ,tant de pujada com de baixada. Passarem per Sant Martí del Montnegre ( km 20,8 ), lloc obligat per parar-se a fer una foto del Montseny, i tombem a l’ esquerra per la Creu d’ en Ginestar, on agafem el GR-83 que ja no deixem fins el Pla de les Bruixes. Aquesta part del camí, tret dels primers 700-800 metres, tot es baixada i s’ ha d’ anar amb una mica de cura amb les motos i quads que ens podem trobar. Passem per el Coll de Can Poliva, Cal Paraire, el Coll Senís i quan arribem al Pla de les Bruixes (km 30,3) tombem a l’ esquerra per un camí que ens portarà a Ca l’ Arquer i la part alta d’ Arenys de Munt.


Ull, aquest tram del camí queda una mica amagat i es fàcil perdre’s. Com orientació penseu que els dos primers encreuaments que trobem s’ ha d’ anar a la dreta i que es una part una mica trialera. Trobem un camí principal que ja no deixem fins la carretera BV-5111 tot just abans d’ arribar al mateix encreuament que ja coneixem de l’ anada, pero a l’ inversa ( km 33,9 ). Tombem a l’ esquerra a l’ encreuament per entrar a Arenys de Munt i anem a la part baixa del poble per la C-61 fins el punt de sortida.

Tot plegat aproximadament 35,5 km

Ruta del 29 de Novembre del 2009
BTTAMUNT



Mapa de la ruta




dimarts, 24 de novembre del 2009

1 - Font de la Figuerassa - Vallgorguina

Bé, després de presentar el nostre blog, ha arribat el moment de començar a treure-li profit.

Voldria comentar-vos que totes les nostres sortides parteixen quasi sempre d’ Arenys de Munt i que totes les rutes son circulars. Nosaltres partim sempre de l’ entrada del poble, just on comença la zona industrial del Torrent d’ en Puig, però pel que ve de fora, recomanem com a punt de sortida l’ aparcament gratuït del parc de Can Jalpí que hi ha mes ò menys 1 km abans d’ arribar al poble.

Dit això, anem per feina. La ruta d’ avui ens porta fins la masia de Can Vilar, a Vallgorguina, pujant per la Riera de Sobirans fins el santurari de la Mare de Deu de Lourdes ( aquest tram es ideal per escalfar ). Just abans d’ arribar al santuari ens hem de desviar a la dreta, travessar la riera i pujar per el camí de Can Mora. Ull, s’ ha d’ anar en compte ja que a aproximadament 50-80 metres d’ agafar aquest camí hem d’ empalmar amb el camí de pujada principal travessant un petit pas a la dreta obert expressament. Anem a l’ esquerra per pujar cap a Collsacreu. A partir d’ aquí hi ha uns 2 km de pujada que, sense ser d’ una gran duresa, es una mica trencacames ja que el camí es de pujada constant, sense llocs per reposar, i bastant pedregós. Just abans d’ arribar a Collsacreu hi ha unes vistes magnífiques d’ Arenys de Munt i els voltants. Ens trobem amb la carretera i anem pel lateral direcció Vallgorguina on trobem un camí a l’ esquerra tot just coronem Collsacreu ( km 5 ).
Aquest camí ens porta a la Casanova d’en Pibernat. A partir d’ aquí, menys els primers 700-800 metres que es tot pujada, es un puja-baixa molt suau on hi ha unes vistes fantàstiques tant a la banda de mar com la del Montseny. Arribem a la Casanova d’ en Pibernat ( km 7,2 ). Des d’ aquí hi ha un bon grapat d’ opcions per triar.













Només arribar a la masia tenim un camí de baixada a mà dreta. Per aquest camí farem la tornada des de Vallgorguina, per tant, continuem per la via principal fins el final del plà on trobem una forquilla de camins. Triem el de la dreta, que ens durà per un camí bastant planer fins la Font de la Figuerassa ( km 8,6 ) on podrem reposar i fer un bon glop d’ aigua. Mes endavant trobarem la Font del Perdigot, però aquesta no està en gaire bon estat. Continuem per aquest mateix camí, que ja no deixarem fins Can Vilar. Ull, s’ ha d’ anar en compte a partir de quan comencem a baixar, ja que hi ha moltes pedres i es molt tou ( una mica “platja”) i te trams de forta baixada.














Arribem a Can Vilar ( km 12,5 ), una masia habitada i molt ben cuidada, amb cavalls i terres de conreu. Continuem pel camí de l’ esquerra i no el deixem fins el proper encreuament, on tenim l’ opció d’ anar al centre de Vallgorguina ò, que es el que farem nosaltres, tombar a la dreta per tornar a la Casanova d’ en Pibernat pel Sot de Can Saleres. Aquesta part del recorregut es “ESPECTACULAR” per la seva bellesa : molt bosc, frescor, paisatge fantàstic i ,fins i tot, algun cabirol.

Al final del camí, després d’ un últim tram de mes ò menys 1 km de pujada forteta, tornem a la Casanova d’ en Pibernat (15,5 km ) i des d’ aquí anem un altre cop a la forquilla de camins per om hem passat abans, però aquest cop triem el de l’ esquerra, conegut com el de Can Quel. Per aquest lloc es pot anar a la Creu de Rupit ò al Corredor, però nosaltres ens desviarem a mig camí, quan trobem una curva molt tancada de pujada a la dreta, anirem a l’ esquerra de baixada per un camí molt divertit amb xaragalls i bots que ens portarà fins la Riera de Sobirans i el Santuari de Lourdes ( km 19 ).
Des d’ aquí baixem fins Arenys de Munt per el mateix camí de la pujada.

En total son uns 22-23 km.

Ruta del 22 de Novembre del 2009
BTTAMUNT



Mapa de la ruta

dimecres, 11 de novembre del 2009

Avui estrenem blog !!!!!!!


El primer de tot es dir-vos que som un petit grup d’ amics i familiars que tenim en comú l’ afició d’ anar amb bicicleta els caps de setmana.
Som d’ Arenys de Munt i Arenys de Mar i el motiu de crear aquest blog es perque volem donar a conèixer l ‘ entorn del Montnegre i el Corredor amb BTT per rutes on, a més de practicar l’ esport que ens agrada, poder disfrutar d’ un paisatge únic.
No pertanyem a cap club ciclista ni participem en cap tipus de competició, no entenem de “traks”, “GPS”, ni altres mandangues, simplement sortim per passar-ho bé, conèixer l’ entorn que ens envolta i, de pas, fer esport.
Totes les nostres sortides parteixen quasi sempre d’ Arenys de Munt i son circulars. Nosaltres partim sempre de l’ entrada del poble, just on comença la zona industrial del Torrent d’ en Puig, però pel que ve de fora, recomanem com a punt de sortida l’ aparcament gratuït del parc de Can Jalpí que hi ha mes ò menys 1 km abans d’ arribar al poble.

La nostra intenció es anar penjant les sortides que fem els caps de setmana amb mapes i fotos.

Aquí teniu unes fotos del personal :


En Xavi, en Xena i en David


L' Àlex de sobrat


L' Isaac, un futur gran escalador


Això es nivell !!!!!!!!


En Miguel avituallant al personal


En Kilian i l' Isaac


BTTAMUNT